<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Analytikere anbefaler sol- og hydrogenaksjer som kan gå minst 60 prosent

Analytikere ser store oppsider i Sunnova Energy og Fusion Fuel Green.

Publisert 11. juni 2021 kl. 14.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 340 ord
GRØNNE AKSJER: Sunnova Energy høster stående ovasjoner fra Wall Street-analytikerne. Bildet er hentet fra Berlin.  Foto: Bloomberg

Analytikerforumet TipRanks er et anerkjent nettsted som rangerer analytikere og deres anbefalinger.

Ifølge deres database er det spesielt to aksjer som skiller seg ut med stort vekstpotensial i fornybarsektoren: Solcelleselskapet Sunnova Energy og hydrogenselskapet Fusion Fuel Green.

Sunnova Energy

Sunnova arbeider med småskala energiproduksjon gjennom solcellepanel. 

Istedenfor å bygge store solcelleplantasjer arbeider de mot nisjemarkedet solcellepanel på boliger. Med solcellepanelene og lagringsbatteriene kan boligene skape sitt eget uavhengige strømnett.

Sunnova opererer i 26 stater i USA med 116.000 kunder og selges hos 500 forhandlere. 

Selskapet økte inntektene i første kvartal med 41 prosent sammenlignet med fjoråret, opp til 41 millioner dollar. Resultat pr. aksje endte imidlertid med et tap på 31 cent – dog vesentlig bedre enn tapet på 84 cent i 2020.

Joseph Osha, femstjernersanalytiker for Guggenheim, anbefaler kjøp av aksjen og ser 60 prosent oppside i aksjen. Kursmålet hans ligger på 51 dollar og aksjen stengte i går til 32 dollar på Wall Street. 

– Vi tror en faktor bak Sunnovas suksess er forretningsmodellen med å jobbe gjennom forhandlere kontra egne kunder. Forhandlerne må naturligvis betales, men det har ført til rask vekst, sier Guggenheim-analytikeren i en analyse.

Osha ser installasjonsvolumer i 2021 på nær dobling fra 2020 og 3 ganger 2019-tall, og ytterligere 40 prosent økning i 2022. 

Ni analytikere har dekning på Sunnova-aksjen, og samtlige anbefaler kjøp. Gjennomsnittlig kursmål er på 52,63 dollar.

Fusion Fuel Green

Fusion Fuel Green jobber med hydrogen – grønt sådan.

Selskapet har ennå til gode å kommersialisere produktene og teknologien og er fremdeles i en utviklingsfase. Aksjen er derfor høyst spekulativ, men bygger en posisjon i hydrogenmarkedet.

Amit Dayal, femstjernersanalytiker i H.C. Wainwright, ser lys fremtid for selskapet.

– Anselig kommersialiseringspotensial bør drive aksjen opp. Vi tror investorer som er bullish på dekarboninsering og grønt hydrogen bør vurdere Fusion Fuel-aksjen, sier Dayal.

Diverse industriestimater viser at hydrogenetterspørselen kan øke med 4-7 ganger de neste 3 til 4 tiårene, ifølge analytikeren. 

H.C. Wainwright-analytikeren har kjøpsanbefaling og 25 dollar pr. aksje som kursmål. Det impliserer en oppside på 67 prosent fra dagens kurs på 15 dollar. 

Dayal er eneste analytiker som har dekning på aksjen.