<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Shell vurderer gigantsalg

Royal Dutch Shell skal vurdere å selge eierandeler sitt største amerikanske oljefelt, ifølge kilder til Reuters.

Publisert 14. juni 2021 kl. 07.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
SALG: Royal Dutch Shell med konsernsjef Ben van Beurden i spissen skal vurdere et gigantsalg.  Foto: TOLGA AKMEN

Royal Dutch Shell vurderer å selge eierandeler i dets største amerikanske oljefeltet på grunn av økt press for å redusere karbonutslipp, ifølge kilder tett på saken til Reuters. 

Salget omfatter en del eller hele posisjonen til Shell i det amerikanske Permian-bassenget på land, som hovedsakelig befinner seg i Texas.

Området utgjorde rundt seks prosent av Royal Dutch Shells totale olje- og gassproduksjon i fjor. Beholdningene kan være verdt mer enn 10 milliarder dollar.

Et eventuelt salg vil være en stor del av Shells nye energiplan, som er en av sektorens mest ambisiøse. Den tar sikte på å redusere olje- og gassproduksjonen gradvis og øke investeringene innen fornybar energi, hydrogen og karbonreduserende teknologi.

Mer spesifikt går planen ut på å redusere oljeproduksjonen med 1 til 2 prosent pr. år innen 2030 gjennom lavere investeringer og avhending. Det vil øke utgiftene til fornybar energi og teknologi til opptil 25 prosent av det totale budsjettet innen 2025.