<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen-selskap kjøper hydrogenutvikler

Øystein Stray Spetalens Saga Pure har kjøpt hydrogenselskapet Hyon.

Publisert 29. juni 2021
Oppdatert 29. juni 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
Paretokonferansen 2019 Øystein Stray Spetalen Foto: Iván Kverme

 

Saga Pure har kjøpt Hyon fra blant annet PowerCell Sweden. Hyon har en sterk posisjon innen maritime hydrogenløsninger og fokuserer hovedsakelig på å utvikle hydrogen- og bunkringsløsninger for havner, ifølge en melding fra Saga Pure tirsdag morgen. 

Partene har besluttet å ikke offentliggjøre verdien av transaksjonen.

Saga Pure, Nel og Norwegian Hydrogen vil hver ha en eierandel på 29 prosent av Hyon, og sentrale ansatte vil eie de resterende aksjene. Nøkkelmedarbeiderne er Jørn Kristian Lindtvedt, utnevnt til konsernsjef i selskapet, og Harald Hansen som direktør for prosjektutvikling og kommersiell virksomhet. 

«Bærekraft er øverst på agendaen innen maritim sektor, og hydrogen vil spille en viktig rolle i den fremtidige maritime drivstoffmiksen. Hyon utvikler løsninger for nettopp dette», sier Bjørn Simonsen, adm. direktør i Saga Pure. 

Prioriteten til Hyon fremover vil være å utvikle og kommersialisere hydrogenprosessen og bunkringsløsninger for havner.