<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fullfører kjempedeal i Chile

182 millioner dollar i ny gjeld bringer totale investeringer opp i 1,8 milliarder dollar.

Publisert 2. juli 2021 kl. 07.50
Oppdatert 2. juli 2021 klokken 11.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
FULLFINANSIERT: Aker Horizons og toppsjef Kristian Røkke kan fullføre kjempeprosjekt i Chile. Foto: NTB

 

Mainstream Renewable Power (MRP) har fullført finansieringen av tredje og siste fase av vind- og solplattformen Andes Renovables i Chile, går det frem av en børsmelding.

182 millioner dollar i senior gjeldsfinansiering vil gå til å bygge «Copihue»-fasen, bestående av vindparken «Camán» sentralt i landet. Denne siste finansieringen sluttfører MRPs investering på over 1,8 milliarder dollar for å bygge hele Andes Renovables-plattformen.

Prosjektet med planlagt driftsstart i 2022 hadde først en installert kapasitet på 100 MW, som siden blitt økt til 148,5 MW etter signering av ytterligere en langsiktig og bilateral avtale om kjøp av kraft (PPA) med en strategisk partner.

– Andes Renovables vil generere strøm til ekvivalenten av mer enn 1,7 millioner chilenske hjem, og unngå utslipp av mer enn 1,6 millioner tonn CO2 pr. år – det samme som omkring 350.000 biler produserer årlig, sier MRP-direktør for Latin-Amerika, Manuel Tagle i en kommentar.

Aker Horizons eier 75 prosent av MRP.