<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Morgan Stanley har fått lekkede EU-dokumenter – anbefaler 10 aksjer før viktig møte

EU presenterer viktige grønne mål neste uke. Morgan Stanley har fått tak i hovedpunktene, og anbefaler i den forbindelse 10 aksjer.

Publisert 8. juli 2021 kl. 15.35
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 334 ord
ANBEFALINGER: Morgan Stanley har fått tak i lekkede dokumenter fra EU. Her James Gorman, adm. direktør i Morgan Stanley. Foto: Al Drago

Analytikere i Morgan Stanley har tatt frem kurven og gått på aksjeplukking etter EU nå skal legge frem planene for karbonreduksjon.

Investeringsbanken plukker aksjer fra øverste hylle i sektorer som fornybar, bilaksjer med mer, kommer før EU-kommisjonens såkalte «Fit for 55»-pakke, som skal bli lansert i neste uke.

14. juli annonserer EU rammeverket for hvordan den skal gå frem for å redusere karbonutslipp med minst 55 prosent innen 2030. Morgan Stanley har fått tak i dokumenter og lekkede utkast før neste ukes møte, og anbefaler nå 10 aksjer som vil bli påvirket av endringene.

– Selskapene er godt posisjonert for å dra nytte av tiltakene gitt eksponeringen mot fornybart, grønn mobilitet, renovering, bærekraftig drivstoff og LNG, sier analytikerne i Morgan Stanley-rapporten.

Biodrivstoff og fornybart

Investeringsbanken venter at EU vil øke skatter for sektorer med høyt karbonavtrykk – som luftfart og shipping – og gi incentiver til dem med lavt karbonavtrykk. 

Et eksempel på det er Neste som produserer fornybar diesel. «Dette selskapet er en av de best posisjonerte selskapene til å dra nytte av endringene», mener Morgan Stanley. 

De plukker også det italienske elektrisitetsfirmaet Enel som en av lederne i fornybart, sammen med franske Engie og danske Ørsted. Spanias Iberdrola og tyske RWE er også på Morgan Stanleys liste.  

Grønn mobilitet

Togselskapet Alstom og bilprodusent Daimler – Mercedes' morselskap – trekkes frem som gode valg i mobilitetssektoren. 

Morgan Stanley sier de venter en ytterligere innstramming i reduksjon av CO2-utslipp i bilsektoren – opp til 50 prosent reduksjon, fra nåværende 37,5 prosent reduksjon.

Videre tror investeringsbanken at EU-kommisjonen vil sørge for at infrastruktur til elbiler og -lastebiler vil være fokus, samt togtransport.

Renovering

Bygg og anlegg-selskapene Covestro og Sika ser ut til å kunne dra nytte av en renoveringsbølge av bygninger som må møte nye EU-reguleringer. 

«Reguleringene kan inkludere et bindende mål for å bruke mer fornybart til oppvarming og avkjøling, samt forbud mot bruk av fossilt drivstoff til oppvarming av større områder», skriver Morgan Stanley.