<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkkes fornybarsatsning er plukket ut som favoritt til et stort Japan-prosjekt

Kjell Inge Røkkes vindsatsning, Aker Offshore Wind, er valgt som en foretrukken budgiver for et prosjekt i Japan. 

Publisert 12. aug. 2021
Oppdatert 12. aug. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 261 ord
FAVORITT: Kjell Inge Røkkes Aker Offshore Wind er satt i førersetet for å sikre en 50 prosent andel av et Japan-prosjekt, sammen med Mainstream Renewable Power. Foto: Iván Kverme

AOW

Aker Offshore Wind er sammen med det globale vind- og solselskapet Mainstream Renewable Power valgt som de foretrukne budgiverne for å kjøpe en andel på 50 prosent i Progression Energys flytende havvindprosjekt på 800 megawatt (MW) i Japan, ifølge en melding fra selskapet. 

Det oppgis ikke noen prislapp for andelen på 50 prosent, men de to selskapene skal nå gå i forhandlinger med Progression Energy. Blant annet skal partene etablere et spesialtilpasset fartøy (PSV) for å fortsette å utvikle prosjektet sammen. 

Aker Offshore Wind

  • Selskapet er en offshore vindutvikler med fokus på eiendeler i dype farvann. 
  • Geografisk opererer den gjennom både det norske og internasjonale markedet. 
  • Porteføljen består av utviklingsprosjekter og potensielle kunder i Asia, Nord-Amerika og Europa.

«I 2015 skjønte Progression at flytende havvind ville bli et stort segment i havvindindustrien. Siden den gang har vi hatt flytende prosjekter i fire globale markeder», sier Chris Swartley, adm. direktør Progression Energy i meldingen. 

Han legger til at Japan har satt seg et mål om null utslipp innen 2050 med et sterkt fokus på havvind. Landets mål er å utvide vindkraften til havs til 10 GW innen 2030 og 30-45 GW innen 2040, ifølge Ministry of Economy, Trade and Industry (METI). 

Prosjektområder for flytende vind til havs i Japan skal auksjoneres bort, og interesserte selskaper, som Aker Offshore Wind og Mainstream Renewable Power, kan levere forslag. 

Aker Horizons, som eier 51 prosent av aksjene i både Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture, har også en eierandel på 75 prosent i Mainstream Energy Power.