<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vindselskap tar større jafs av svenske

Energiselskapet Magnora øker eierandelen i svenske Helios til 40 prosent. 

  Publisert 9. sep. 2021 kl. 07.23
  Oppdatert 9. sep. 2021 klokken 07.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 141 ord
  KJØPER: Magnora har sikret seg en større eierandel i Helios.  Foto: Alexander Korsakov/Dreamstime.com

   

  Magnora har utøvd sin opsjon som opprinnelig ble avtalt ved deres første investering i Helios Nordic Energy, og øker dermed eierandelen til 40 fra tidligere 25 prosent, ifølge en melding fra selskapet torsdag. 

  Helios har for øyeblikket en utviklingsportefølje på 1 gigawatt i sol-prosjekter i Norden og har nådd denne milepælen 6 måneder før opprinnelig plan, opplyses det. 

  Ettersom flere porteføljeprosjekter nærmer seg klart til å bygges forbereder nå Helios seg på å invitere passende investorer for deler av deres portefølje i Sør-Sverige.

  – Solkraft har nådd et vendepunkt. I Danmark har solkraft opplevd en hurtig utvikling i installert base og produksjon og vi ser en lignende utvikling i Sverige. Med gjeldende elektrisitetspriser i Norden og Sør-Sverige spesielt, så er solkraft veldig lønnsomt. Vi er fornøyde med å videre øke vår beholdning i Helios, sier arbeidende styreleder Torstein Sannes i Magnora.