<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vindgigant retter igjen fokuset mot Asia – har signert en samarbeidsavtale

Det danske vindselskapet Ørsted retter igjen fokuset mot Asia, og denne gangen til Vietnam. 

  Publisert 13. sep. 2021 kl. 12.26
  Oppdatert 13. sep. 2021 klokken 13.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 185 ord
  AVTALE: Ørsted har inngått et samarbeid med T&T Group for å utvikle vindprosjekter i Vietnam.  Foto: Dreamstime

  Ørsted har signert en avtale med det vietnamesiske konglomeratet T&T Group om å samarbeide om utvikling av store havvindparker utenfor Vietnams sørøstlige kyst, ifølge en melding fra selskapet. 

  Avtalen innebærer en pakke av vindprosjekter på flere gigawatt (GW) utenfor kysten av Binh Thuan- og Ninh Thuan-provinsene. Området er antatt å være Vietnams beste områder for havvindutvikling. 

  I første omgang skal partene etablere et regelverk for vietnamesisk havvind.

  Ørsted ser på Vietnam som et vekstmarked med høyt potensiale. Landet har høye vindhastigheter langs kysten, og Verdensbanken mener Vietnams totale ressurspotensial ligger på rundt 500 GW. Det tilsvarer mer enn fem ganger den globale installerte havvindkapasiteten i dag. 

  Høy etterspørsel

  I tillegg til et høyt potensiale har Vietnam en raskt voksende etterspørsel etter elektrisitet, og dagens strømnett er helt avhengig av kull som energikilde. Landet ønsker dermed også å utrede mulighetene for vindproduksjon på land. 

  Begge faktorene var avgjørende for Ørsteds beslutning om å gå inn i det vietnamesiske markedet.

  Regjeringen i Vietnam håper å kunne utvikle 6-15 GW innen 2030. Ørsted har allerede inngått lignende samarbeid i Japan med Japan Wind Development Company.