<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor ser sterke gasspriser ut året

Equinor mener knivingen mellom Europa og Asia om LNG er med på å presse prisene opp.

  Publisert 15. sep. 2021 kl. 11.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 137 ord
  POPULÆRT: Europa og Asia kjemper om flytende naturgass, noe som driver prisene opp. Her TotalEnergies LNG-skip «Arctic Lady». Foto: Total

  På Pareto Securities' energikonferanse onsdag sa Equinors finansdirektør Ulrica Fearn de ser at fundamentale forhold som driver gassprisen opp vil fortsette utover høsten og vinteren, melder TDN Direkt. 

  SER LAVE LAGERTALL: Ulrica Fearn, konserndirektør for økonomi og finans i Equinor. Foto: Equinor

  – Det vi ser er at gassprisene drives opp av værfenomener, generell inflasjon i råvarepriser, og flaskehalser i tilbudskjeden. Men i all hovedsak drives prisene av grunnleggende fundamentale forhold med stramt tilbud og høy etterspørsel, sier hun.

  I tillegg mener hun at kampen om LNG mellom Asia og Europa er med på å presse prisene oppover. 

  – Selv om det har vært noe økning i lagernivåer de siste ukene, ser vi nå som vi går mot vintersesongen med lagertall lavere enn gjennomsnittet. Så vi ser at disse fundamentale forholdene fortsetter inn mot høsten og vinteren, sier hun.