<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytikere: Andre faktorer peker fortsatt mot høyere oljepriser

Oljeprisen styrkes tirsdag morgen.

Publisert 21. sep. 2021 kl. 08.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
Foto: Ivan Kverme

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,75 prosent til 74,76 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,68 prosent til 71,03 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,14 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Prisoppgangen kommer ifølge TDN Direkt etter at analytikere peker på tegn til strammere tilbudsside i det amerikanske markedet.

Det påpekes imidlertid at markedet er fortsatt noe rystet av de potensielle ringvirkningene som kan komme fra kinesisk økonomi og den pågående krisen boliggiganten Evergrande.

Før helgen skrev Finansavisen at faren for mislighold av gjeld verdt mer enn 2.500 milliarder kroner nå er svært høy, og mange frykter en Lehman-lignende situasjon, med omfattende smitteeffekter og kanskje en ny finanskrise – i det minste i Kina.

– Evergrandes problemer truer utsiktene for verdens nest største økonomi og får noen investorer til å stille spørsmål ved Kinas vekstutsikter og om det er trygt å investere der, sier senior markedsanalytiker i OANDA, Edward Moya, ifølge TDN Direkt.

Globale infrastrukturselskaper bytter til fyringsolje grunnet økende gass- og kullpriser, og langvarige produksjonsavbrudd fra Mexicogulfen etter orkanen Ida innebærer at mindre tilbud er tilgjengelig.

«Mens avtagende kinesisk økonomisk vekst og usikkerhet rundt Feds tidslinje for tapering veier ned markedet, peker fortsatt andre faktorer mot høyere oljepriser», skriver ANZ Research, ifølge nyhetsbyrået.