<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjør fremskritt i Tunisia: – Vi forblir forsiktig optimistiske

Zenith Energy øyner en mulighet for kraftig produksjonsoppgang fra Robbana-1-brønnen i Tunisia etter gjennomførte workover-arbeider.

  Publisert 25. okt. 2021 kl. 09.11
  Oppdatert 25. okt. 2021 klokken 09.14
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 174 ord
  TUNISIA: Her et bilde fra workover-prosessen ved Robbana-1-brønnen i Tunisia som Zenith Energy har delt på Twitter. Foto: Zenith Energy

   

  Zenith Energy har gjennomført workover ved Robbana-1-brønnen i Robbana-lisensen i Tunisia, melder selskapet mandag.

  Selskapet viser til at det ikke har vært utført arbeider i brønnen siden 2012, da en brønnintervensjon mislyktes og brønnen produserte rundt 20 fat pr. dag.

  Nå er det installert nytt slangeanker og ny sugestangpumpe fra Weatherford. Det ble funnet at den forrige sugestangpumpen bare produserte ved 20 prosents kapasitet.

  Den nye sugestangpumpen er testet og tilpasset, og produksjon av olje ventes etter 36 til 72 timer med tømming av det som omtales som brønndrepende væske og vannemulsjon.

  I en kommentar peker Zenith Energy-sjef Andrea Cattaneo på geofysiske undersøkelser som viser at det hittil potensielt bare er produsert 5 til 10 prosent av ressursene i Robbana-lisensen.

  Han varsler videre at selskapet om kort tid vil rapportere om produksjonen fra Robbana-1, så snart denne er stabilisert.

  – Vi forblir forsiktig optimistiske til den relativt betydelige produksjonsoppgangen kan kan være i stand til å oppnå fra ROB-1, sier Cattaneo.