<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satser 275 mill. på batteriproduksjon

Aker Horizons investerer 275 millioner i Narvik til ny grønn satsing på batteriproduksjon

    Publisert 26. okt. 2021 kl. 07.08
    Oppdatert 26. okt. 2021 klokken 07.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 149 ord
    SATSER: Kristian Røkke, adm. direktør i Aker Horizons, satser tungt i Nord-Norge.  Foto: AP

     

    Kristian Røkkes Aker Horizons satser stort på batteriproduksjon i Nord-Norge. 

    Aker Narvik, et datterselskapet av Aker Horizons, investerer 200 millioner kroner i to tomter på Ballangsleira og Framneslia. I tillegg kjøper det 75 prosent av aksjene i Narvik Batteri for 90 millioner kroner, et selskap vil drive batteriproduksjon på Hergot-anlegget i Narvik.

    «Aker Horizons lanserer i dag en strategisk satsing i Narvik for å etablere grønne verdikjeder for kraftkrevende industri. Sammen med lokalsamfunnet og Narvik kommune ønsker selskapet å utvikle bærekraftig eksportindustri og grønne arbeidsplasser», heter det i meldingen.

    – Området tilbyr et av Europas lavest prisede fornybare energi og har god infrastruktur rundt seg, sier Kristian Røkke, adm. direktør i Aker Horizons. 

    Videre skriver selskapet at det tar sikte på å utvikle hele verdikjeder på tvers av industrier som hydrogen, karbonfangst og fornybar energi, samt vurdere mulighetene for å gå inn i nye segmenter som batteriproduksjon. 

    Selskapet melder om nye investeringsavgjørelser i 2022.