<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tror oljeprisen kan stige 50 prosent til

Rosneft-direktør tror ikke Opec+ kan øke oljeproduksjonen i nødvendig grad for å møte etterspørselen.

Publisert 17. nov. 2021
Oppdatert 17. nov. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
NEST STØRST: Rosneft er verdens nest største oljeprodusent målt i produksjon, bak Saudi Aramco. Her fra et Rosneft-anlegg i Samara-regionen i Russland. Foto: Bloomberg

De globale oljeprisene kan stige til opp mot 120 dollar fatet innen midten av neste år, tror Rosneft-topp Otabek Karimov.

Ifølge Bloomberg peker handels- og logistikkdirektøren i den russiske oljegiganten på underinvestering og sanksjoner som risikoelementer som kan hindre Opec+ i å møte etterspørselen.

– I dag kan ikke Opec+-landene øke produksjonen i nødvendig grad for å møte etterspørselen, sa Karimov under en konferanse tirsdag.

– Som et resultat er det et svært alvorlig underskudd på energiressurser i hele verden i dag. Dette påvirker naturligvis prisen.

Oljeprisen har hittil i år steget rundt 60 prosent. Brent-oljen handles nå til rundt 81,50 dollar pr. fat, mot drøyt 50 dollar fatet ved årsskiftet.

Tidligere denne måneden advarte Rosneft-sjef Igor Setsjin om en mulig «supersyklus» i de globale energimarkedene.

Ifølge Bloomberg samsvarer Karimovs syn med hva både Russlands president Vladimir Putin, råvarehandelsgiganten Trafigura og oljeselskapet Eni har signalisert i senere tid, med utsikter til en oljepris på 100 dollar fatet. Bank of America tror prisen til og med kan gå til 120 dollar innen juni, ifølge nyhetsbyrået.

Ikke fått med deg dagens avis? Her er hovedsakene oppsummert på to minutter: