<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler sin tredje kjempefabrikk

Northvolt Drei får en årlig produksjonskapasitet på 60 GWh, tilsvarende batterier til én million elbiler.

    Publisert 15. mars 2022 kl. 15.59
    Oppdatert 15. mars 2022 klokken 16.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 210 ord
    STORE PLANER: For Northvolt, ledet av Peter Carlsson. Foto: Bloomberg

    Northvolt har som intensjon å bygge en gigafabrikk for batterier i Heide i delstaten Schleswig-Holstein nord i Tyskland, går det frem av en pressemelding tirsdag. 

    Northvolt Drei får en årlig produksjonskapasitet på 60 GWh, tilsvarende bærekraftige litium-ion-batterier til én million elbiler. Dermed har Northvolt produksjonskapasitet på mer enn 170 GWh under utvikling.

    – Det betyr noe hvordan vi produserer en battericelle. Hvis du bruker kull i produksjonen din, legger du en anselig mengde CO2 inn i batteriet. Men bruker vi ren energi, kan vi bygge et veldig bærekraftig produkt, sier Northvolt-sjef Peter Carlsson i en kommentar. 

    – Vår filosofi er at nye energiintensive industrier, som batteriproduksjon, bør bygges geografisk nært der energien produseres, legger han til.

    Første batteri i 2025

    Northvolt Drei sikter mot å produsere sine første batterier i 2025, ved hjelp av omkring 3.000 ansatte. Målet er at batteriene skal få det laveste klimaavtrykket på det europeiske kontinentet.

    Schleswig-Holstein har ifølge meldingen det reneste kraftnettet i Tyskland, og karakteriseres av overskuddsenergi fra land- og havbasert vindkraft forsterket av fornybar energi ved hjelp av tilknytning til Danmark og Norge.

    Stockholm-baserte Northvolt har Volkswagen som største eier, med 20 prosent av aksjene. Norsk Hydro er også inne med rundt 1 prosent eierandel.