Bilder viser at det brenner kraftig i oljedepotet og at svart røykt veller opp fra anlegget.
Angrepet var rettet mot det samme oljedepotet som houthiene har forsøkt å ramme flere ganger de siste dagene. Det er gruppens mest profilerte angrep så langt i løpet av den sju år lange krigen. Foreløpig er det ikke meldt om sårede eller drepte.
Ingen avlysning
Det er andre gang i historien at Saudi-Arabia arrangerer en Formel 1-runde, men den siste tidens angrep på kongedømmet har ført til bekymring.
Myndighetene fastholder imidlertid at arrangementet kommer til å gå som planlagt, mens F1 er avventende:
– For øyeblikket er holdningen at vi venter på mer informasjon fra myndighetene om hva som har skjedd, skrev F1 i en pressemelding tidligere fredag.
Det arrangeres også en Formel 2-runde i byen søndag. Fredag kjørte nordmannen Dennis Hauger inn til 11.-plassen i kvalifiseringen.
Like ved flyplass
Oljedepotet som brenner, ligger like sørøst for Jeddahs internasjonale lufthavn, som er et viktig transittpunkt for muslimske pilegrimer som skal til Mekka. Det tilhører det Saudi-Arabias statseide oljegigant Aramco.
Selskapet hadde fredag kveld ikke kommentert angrepet, men ifølge saudiarabiske myndigheter ble anlegget truffet av en rakett. De oppgir også at houthi-opprørere står bak angrepet, noe som bekreftes av opprørerne selv.
Houthiene har den siste tiden gjennomført flere angrep mot Saudi-Arabia. Natt til søndag skjøt de droner og raketter mot en rekke mål i landet.
– Undergraver energisikkerhet
Talsmann for den saudiledede koalisjonen, Turki al-Malki, sier at brannen har ødelagt to tanker, og at brannen ble slukket uten at noen kom til skade.
– Denne fiendtlige opptrappingen angriper oljeanlegg og er ment å undergrave energisikkerhet og ryggraden til verdensøkonomien, sier al-Malki, ifølge landets offisielle nyhetsbyrå.
Han føyer til at angrepet overhodet ikke har påvirket på folks liv i Jeddah.
Storbritannias statsminister Boris Johnson fordømmer angrepet på Twitter.
– Disse angrepene setter sivile liv i fare og må stanse, skriver han.
Langvarig krig
Houthiene har hatt kontroll over Jemens hovedstad Sana siden september 2014. Året etter gikk en USA-støttet saudiledet koalisjon inn i krigen i et forsøk på å gjeninnsette Jemens internasjonalt anerkjente regjering.
Krigen har ført til det FN har kalt for verdens verste humanitære krise, med omfattende sult, ødeleggelser og tap av liv.
Saudi-Arabia er blitt kritisert for at luftangrepene deres har drept mange sivile, mens houthiene blant annet er blitt kritisert for å bruke barnesoldater. Det har i lange perioder vært svært vanskelig å få inn nødhjelp til landet.
NTB