<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden frigir 1 million fat olje pr. dag fra landets reserver

USAs president Joe Biden vil torsdag kunngjøre at 1 million fat olje fra landets oljereserver skal frigis hver dag i 180 dager, bekrefter Det hvite hus.

  Publisert 31. mars 2022 kl. 17.01
  Oppdatert 31. mars 2022 klokken 17.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  PRESIDENT: Joe Biden. Foto: Bloomberg

  Hensikten er å senke oljeprisen.

  – Etter å ha konsultert med allierte og partnere vil presidenten kunngjøre historiens største frislipp av oljereserver og sende 1 million ekstra fat på ut markedet hver dag de neste seks månedene, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

  I løpet av den tiden skal man etter planen skal ha klart å øke oljeproduksjonen, mener USA.

  – Størrelsesordenen på dette er enestående: Verden har aldri hatt et frislipp av oljereserver i denne skalaen over så lang tid, heter det videre.

  Prisene på olje og annen energi har skutt i været etter Russlands invasjon av Ukraina som følge av at USA og vestlige allierte har innført strenge sanksjoner mot Russland, som produserer store mengder olje.

  Amerikanske medier rapporterte tidligere om at en slik kunngjøring trolig var i vente.

  I løpet av formiddagen fikk nyheten prisen på WTI-olje til å stupe 5,2 prosent. Prisen på nordsjøolje omsettes til 108,6 dollar fatet, en nedgang på vel 4,2 prosent.

  (NTB)