<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Japansk Røkke-transaksjon i boks

Publisert 7. apr. 2022 kl. 09.29
Oppdatert 7. apr. 2022 klokken 09.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 160 ord
I BOKS: Aker Horizons og Mitsui & Co.s transaksjon er i Mainstream Renewable Power er sluttført. Her Aker Horizons-sjef Kristian Røkke.   Foto: Iván Kverme

 

I slutten av mars ble det kjent at den japanske giganten Mitsui & Co. investerer 575 millioner euro i Aker Horizons-selskapet Mainstream Renewable Power i en transaksjon som priser fornybarselskapet til 2,1 milliarder euro.

Til sammenligning var Mainstream Renewable Power priset til 900 millioner euro da Røkke-selskapet kjøpte opp 75 prosent av selskapet i januar i fjor. Dermed har Kjell Inge Røkke i løpet av et drøyt år doblet pengene. 

Torsdag morgen er transaksjonen gjennomført, ifølge en børsmelding fra Aker Horizons, dermed sitter det japanske selskapet på 27,5 prosent av selskapet mens Akers fornybarkonsern sitter med 54,4 prosent.  

«Dette er en fantastisk transaksjon for Aker Horizons. I tillegg til en imponerende verdsettelse får de inn en sterk industriell eier og mye kapital til å akselerere veksten i Mainstream Renewable Power,» sa Pareto-analytiker Tom Erik Kristiansen til Finansavisen da avtalen ble kjent. 

I løpet av sommeren vil Horizons-datter Aker Offshore Wind tas av børs og fusjoneres inn i konsernet, og inn i Mainstream Renewable Power.