<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kun én plattform gjenstår for Noreco

Syv av åtte plattformer er nå trygt på plass på Tyra II. Siste enhet – på nesten 17.000 tonn – er stadig under bygging.

Publisert 13. apr. 2022 kl. 10.01
Oppdatert 13. apr. 2022 klokken 10.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
SYV AV ÅTTE PÅ PLASS: Heeremas kolossale kranfartøy «Sleipnir» benyttes til å løfte på plass de nye plattformene på Tyra-feltet på dansk sokkel. Foto: TotalEnergies

NOR

Løftingen og installasjonen av tre brønnhode- og stigerørsplattformer, en innkvarteringsenhet og to broer på Tyra II i Nordsjøen er fullført, melder Norwegian Energy Company (Noreco) onsdag.

Verdens største kranfartøy, Heerema Marine Contractors' «Sleipnir», ble brukt til løftingen og installasjonsarbeidet, som varte i ti dager.

De tre brønnhode- og stigerørsplattformene på 3.485 tonn er installert på Tyra West, mens boligenheten på 5.584 tonn er installert på Tyra East.

Dette var siste post på installasjonsprogrammet på Tyra-feltet nå i vår, og syv av åtte plattformer er dermed på plass på sine endelige posisjoner, opplyses det.

Kun prosesseringsplattformen gjenstår. Denne er for tiden under bygging ved et McDermott-verft i Indonesia, og vil starte ferden til dansk sokkel i andre halvår, ifølge Noreco-partner TotalEnergies.

Prosesseringsmodulen vil bli på 16.988 tonn, og «Sleipnir» vil håndtere installasjonen av denne også.