<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grønn Spetalen-favoritt er i rute

Multiconsult-undersøkelse bekrefter at beliggenheten i Repparfjorden i Hammerfest er egnet for Barents Blue-prosjektet.

  Publisert 28. apr. 2022 kl. 10.09
  Oppdatert 28. apr. 2022 klokken 10.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 150 ord
  I RUTE: Horisont Energi, ledet av Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen. Foto: Eivind Yggeseth

   

  Horisont Energi har pekt ut Markoppneset i Repparfjorden i Hammerfest kommune som den mest egnede beliggenheten for Barents Blue-prosjektet. En geoteknisk undersøkelse gjort av Multiconsult bekrefter at beliggenheten er egnet for formålet, går det frem av en børsmelding torsdag.

  – Kartleggingen bekrefter at vi er i rute med utviklingen av Barents Blue, og gir oss forsikringen vi trenger om at kvaliteten på beliggenheten er god, sier Horisont Energi-sjef Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen i en kommentar.

  Spetalen storeier

  Anlegget på Markoppneset omfatter hulelagring av flytende ammoniakk, og ytterligere undersøkelser for optimalisering av hulelagring vil bli gjennomført i neste fase.

  Øystein Stray Spetalen er en av de største aksjonærene i Horisont Energi.

  Investeringsselskapet Saga Pure, der Spetalen eier over 40 prosent, er fjerde største aksjonær i med nærmere 10 prosent eierandel. Spetalens heleide Ferncliff Listed DAI har drøye 5 prosent som selskapets sjette største eier. I tillegg eier Spetalen et mindre antall aksjer personlig.