<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Spår 160 prosent oppside i fornybar-juvel – ser flere triggere

Magnus Solheim i Fearnley Securities er stålbull på Magnora og peker på flere punkter i en ny oppdatering. 

Publisert 24. mai 2022 kl. 14.31
Oppdatert 24. mai 2022 klokken 17.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
Magnus Solheim, Fearnley Iván Kverme

 

Magnus Solheim i Fearnley Securities kommer med oppdatering på fornybarselskapet Magnora. Han noterer seg positiv utvikling i porteføljen og spår gode utsikter som følge av økte energipriser.

Kursmål og anbefaling forblir uendret, men oppdateringen kommer som følge av nye regulatoriske endringer i EU. Innføringen av energiplanen REPower EU som en respons på Russland-sanksjonene er blant punktene som er positive for Magnora. 

Kursmålet på 50 kroner impliserer en oppside på hele 160 prosent. Kjøpsanbefalingen er selvskreven.

Eirik Haavaldsen i Pareto Securities høyner kursmålet på Hafnia Tankers til 45 kroner og gjentar kjøp. – Store revideringer i estimatene kommer, sier Haavaldsen, som venter et resultat på 0,90 dollar pr. aksje i 2022. Det er over konsensus på 0,70 dollar.

Flere triggere

«Vi venter flere triggere som salget av Helios på 200 MW, første salg fra Magnora South Africa, potensiell børsnotering av Evolar og nye vindmuligheter», skriver Solheim i analysen, og peker på anbudsseieren hos ScotWind i januar. 

Han ser markant høyere verdi på porteføljen på 2,9 GW som følge av utviklingen. Av den totale strømproduksjonen stammer 1,4 GW fra sol og 1,5 GW fra vind. 

Fearnley-analytikeren hever også sine estimater for Helios-prosjektet og mener den økte verdsettingen kan gi utbytter i fremtiden.