<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyskland åpner for kullkraft dersom det blir gassmangel

Dersom Russland slutter å levere gass til Tyskland og det oppstår mangel på naturgass, sier den tyske regjeringen at den kan starte landets kullkraftverk igjen.

Publisert 24. mai 2022 kl. 17.35
Oppdatert 24. mai 2022 klokken 17.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
Foto: Dreamstime

Næringsdepartementet sier at dersom man er i fred med å gå tom for gass, vil bruken av gass til å generere kraft kuttes kraftig. Til tross for at planen om å kutte ut kullkraft helt innen 2030 består, skal landets kullkraftverk være klare til å erstatte gasskraft på kort varsel.

Å ha kullkraftverkene i beredskap vil ikke føre til ekstra utslipp, understreker departementet. Utkast til lovregulering av kull som erstatningskraft, gjøres nå klar og skal på høring til øvrige departementer.

I fjor sto gass for 15 prosent av kraftproduksjonen i Tyskland, men antas å utgjøre en mindre andel nå. Gass utgjør rundt halvparten av Tysklands import av fossilt brensel.

Statsminister Olaf Scholz, som er på besøk i Sør-Afrika, sier Tyskland jobber for å begrense økningen i drivstoffprisene som følge av krigen i Ukraina.

– Vi er i samtaler med alle land som produserer olje og gass, og vi forsøker å overbevise dem om å øke kapasiteten for å bistå markedet, sier han til TV-stasjonen Deutsche Welle. 

Scholz sier subsidier alene ikke kan løse problemet med økende priser.

NTB