<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjøper seg inn i verdens største havvindprosjekt

Vårgrønn kjøper 20 prosent eierandel i verdens største havvindprosjekt Dogger Bank, med mål om å bli en betydelig aktør innen utvikling av havvind med fokus på de nordeuropeiske markedene.

Publisert 30. juni 2022 kl. 10.18
Oppdatert 30. juni 2022 klokken 11.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 213 ord
SAMARBEID: Eni Plenitude og HitecVision styrker sitt strategiske samarbeid innen havvind gjennom utvidelse av Vårgrønn. Vårgrønn

Vårgrønn kjøper 20 prosent av eierandelen i verdens største havvindprosjekt, Dogger Bank.

Dette melder Vårgrønn i en pressemelding torsdag.

– Vi ser frem til å utvide porteføljen og bli en del av det verdensledende partnerskapet til Equinor og SSE frem mot produksjonsstart på Dogger Bank. Vi setter pris på tilliten fra aksjonærene som velger å fokusere sin havvindsatsing gjennom utvidelsen av Vårgrønn, sier Olav Hetland, CEO i Vårgrønn.

Avtalen innebærer også at HitecVision øker eierandelen i Vårgrønn fra tidligere 30,4 prosent til 35 prosent, mens Eni Plenitude vil eie 65 prosent.

Selskapet, som ble etablert av den italienske oljegiganten Eni Plenitude og det norske oppkjøpsfondet HitecVision i 2020, har som mål å bli en betydelig aktør innen havvind, og ønsker å ha en kapasitet på 5 GW innen 2030.

– Dette er en strategisk transaksjon for HitecVision som styrker vår relasjon og langsiktige partner­skap med Eni. Sammen vil HitecVision og Eni utvikle en norskbasert, internasjonal havvindaktør. Dette er i tråd med vår strategi om å bygge verdiskapende selskaper som bidrar positivt i overgangen til nullutslippssamfunnet. Gjennom denne transaksjonen får Vårgrønn tilgang til det britiske havvind­markedet gjennom eierskap i det strategisk viktige havvindprosjektet Dogger Bank i Nordsjøen, sammen med sterke partnere som Equinor og SSE, sier Erlend Basmo Ellingsen, senior partner og leder for investeringsteamet i HitecVision, ifølge meldingen.