<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strømprisene driver datasenter nordover

Datasenteret Kryptovault, som utvinner kryptovaluta, flytter alle sine lokasjoner fra Sør- til Nord-Norge på grunn av strømprisene.

    Publisert 8. aug. 2022 kl. 15.22
    Oppdatert 8. aug. 2022 klokken 15.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 174 ord
    KRYPTOFLYTTING: Datasenteret Kryptovault flytter alle sine lokasjoner fra Sør- til Nord-Norge. Årsaken er strømprisene i Sør-Norge. Foto: NTB

    – Det er ikke bare et sparetiltak, det er forutsetning for fortsatt drift egentlig. Lønnsomheten ligger under vann i sør med de prisene vi har nå, sier daglig leder Kjetil Hove Pettersen i Kryptovault til Teknisk Ukeblad (TU).

    Kryptovault er i forhandlinger med å si opp leieavtalen for byggene i Sør-Norge. I løpet av sommeren har de startet opp et nytt datasenter på Stokmarknes i Hadsel kommune i Vesterålen.

    Der er strømprisene stikk motsatt av den i sør. Tirsdag vil maksprisen for strøm ligge på 0,017 kroner per kilowattime (kWh) i Nord-Norge, mens den er 4,4 kroner per kilowattime i Sørvest-Norge.

    Hvor mye Kryptovault sparer på å flytte er noe usikkert, da selskapet stadig bygger ut kapasiteten i nord. Selskapet oppgir at de kommer til å bruke cirka 87 GWh i år.

    Med en snittpris hittil i år på 1,58 kroner per kilowattime på Østlandet, vil besparelsen kunne utgjøre omtrent 125 millioner kroner i år, ifølge et anslag TU har gjort.

    (NTB)