<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Næringsministeren besøker Rec Solar mandag

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) besøker mandag solcelleselskapet Rec Solar, som vil stanse produksjonen midlertidig på grunn av de høye strømprisene.

Publisert 20. aug. 2022 kl. 18.15
Oppdatert 20. aug. 2022 klokken 18.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
BESØK: Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) besøker Rec Solar i Kristiansand mandag. Foto: NTB

Nærings- og fiskeridepartementet opplyser at besøket starter klokka 9.30 mandag ved fabrikken i Kristiansand og at det varer cirka en time. Møtet er tenkt som et internt «lyttemøte» for å høre om bedriftens erfaringer med høye strømpriser.

Vestre sa fredag til NTB at det er synd at selskapet planlegger å sette produksjonen på pause.

– Jeg forstår godt at strømprisene gjør situasjonen utfordrende for mange av bedriftene våre. Regjeringen jobber som kjent med nye strømtiltak for næringslivet. Det er for tidlig å si noe om hvordan dette vil virke inn på situasjonen til Rec Solar, sa han.

Rec Solar-sjef Jan Enno Bickers pressetalsperson bekreftet fredag overfor E24 at produksjonen vil stanse midlertidig fra 3. september. Han sa samtidig at de «dypt beklager denne uunngåelige beslutningen».

Strømprisene i Norge har de siste ukene slått stadig nye rekorder. Regjeringen har varslet at de jobber med strømtiltak til næringslivet, men detaljene i ordningen er ikke klare.

(NTB)