<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjempetap etter russisk gasstans

Det finske energiselskapet Fortum hadde et massivt tap på 7,4 milliarder euro i andre kvartal, da det tyske datterselskapet Uniper slet med mangel på russisk gass.

Publisert 25. aug. 2022 kl. 15.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
KJEMPESMELL: For Fortum, ledet av Markus Rauramo. Foto: NTB

Det tilsvarer om lag 74 milliarder norske kroner.

– Tilførselsmangelen på russisk gass og stigende gasspriser forårsaket store økonomiske vanskeligheter for vårt datterselskap Uniper, som måtte skaffe erstatninger til betydelig høyere priser, sier Fortums administrerende direktør Markus Rauramo i en uttalelse torsdag.

Uniper rapporterte i forrige uke om et tap på 123 milliarder kroner de første seks månedene i år.

Den tyske regjeringen gikk i slutten av juli med på å ta en eierandel på rundt 30 prosent i Uniper, som var truet av konkurs som følge av energikrisen. Frem til den avtalen eide Fortum rundt 80 prosent av selskapet, men andelen har gått ned til 56 prosent.

Rauramo sa torsdag at selskapet venter fortsatt stor usikkerhet i markedet og store tap i neste kvartal som følge av Unipers økonomiske problemer.

I mai registrerte også Fortum nedskrivninger på rundt 2,1 milliarder euro på grunn av selskapets betydelige eiendeler i Russland.

– Vi jobber kontrollert med å forlate det russiske markedet, opplyste selskapet.

(©NTB)