<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordresultat for kinesisk oljegigant

Det statlige kinesiske oljeselskapet Sinopec fikk rekordresultat i første halvår.

Publisert 28. aug. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
REKORDRESULTAT: Sinopec. Foto: Bloomberg

Den kinesiske oljegiganten Sinopec, eller China Petroleum & Chemical Corp., som selskapet offisielt heter, fikk et rekordhøyt resultat i første halvår ettersom høye globale olje- og gasspriser veide opp for et mer blandet drivstoffmarked i Kina, melder Bloomberg.

Nettoresultatet i første halvår økte med 11 prosent til 44,5 milliarder kinesiske yuan, tilsvarende 63,6 milliarder kroner.

Olje- og gassproduksjonen økte med 2,9 prosent, mens produksjonen av diesel steg med 7,4 prosent, til tross for at kina har vært hardt rammet av pandemirelaterte nedstenginger og tregere etterspørsel etter drivstoff.

Investeringer økte fra 57,9 milliarder yuan i første halvår 2021 til 64,7 milliarder i første halvår 2022. Sinopec målsetter seg et kraftig oppsving i investeringer i andre halvår, til 133,4 milliarder yuan.

Sinopecs raffinerivirksomhet har blitt truffet hardt av de kinesiske nedstengingene, som også kommer til syne i resultatene. Driftsresultatet falt med 24 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.