<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker spår strømpriser på over 20 kroner i vinter

Strømprisene når stadig nye rekordhøyder. I vinter kan prisene bikke 20 kroner per kilowatt-time, anslår sjefanalytiker.

    Publisert 31. aug. 2022 kl. 08.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 165 ord
    Foto: NTB

    Prisrekorden på 10 kroner denne uka kan altså bli doblet i løpet av vinteren, anslår sjefanalytiker Tor Reier Lilleholt i Volue Insight overfor NRK. Han understreker at dette er et ekstremt scenario, men legger til at han har sluttet å tro at det finnes et tak på strømprisen.

    – For en måned siden var 5–6 kroner ganske drøye priser, og 10 kroner var liksom utenkelig. Men nå har man flyttet dette taket ganske høyt, sier Lilleholt.

    Analyseselskapet har beregnet at strømprisene i Sør-Norge ville vært en firedel lavere om utenlandskablene ut av Norge ikke hadde blitt bygd.

    Statnett skriver på sin side til NRK at hovedkonklusjonen deres fra i fjor viser at strømprisene ville vært svært høye også uten kablene.

    – Vi kan verken bekrefte eller avkrefte funnene i Volues simulering, men det er grunn til å anta at effekten av kablene er høyere nå enn i 2021. Akkurat nå er vi nok utenfor de fleste analytiske modeller, og det er vanskelig å være skråsikker på noe, skriver Statnett.

    (NTB)