<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Åpnet fyllestasjon i Oslo

– Vi er glade for å tilby mer fleksibilitet for de som kjører i den norske hovedstaden.

Publisert 14. sep. 2022 kl. 09.27
Oppdatert 14. sep. 2022 klokken 09.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 239 ord
HAR PLANER OM FLERE: Everfuel og adm. direktør Jacob Krogsgaard. Foto: Everfuel

 

Euronext Growth-noterte Everfuel har onsdag kunngjort at selskapet har åpnet en ny hydrogenfyllestasjon i Nedre Kalbakkvei 96 på Alnabru i Oslo.

– Det er vår andre stasjon i Oslo-området, og vi er glade for å tilby mer fleksibilitet for de som kjører hydrogenkjøretøy i den norske hovedstaden, sier Everfuel-sjef Jacob Krogsgaard.

Det danske selskapet opplyser at den nye stasjonen støtter deres ambisjoner om å rulle ut hydrogeninfrastruktur på tvers av Nord-Europa, samt at kapasiteten ved stasjonen dessuten vil bli utvidet etterhvert som kravene fra voksende flåter med hydrogenkjøretøy også øker.

– Når flere nullutslippskjøretøy er lansert, vil vi ekspandere stasjonens kapasitet, slik at enda flere biler og lastebiler kan kjøre på grønt drivstoff uten plager fra støy eller utslipp, sier Krogsgaard.

Vant anbud i 2020

Ifølge mobilitetsrådgiver Petter N. Christiansen i Klimaetaten i Oslo kommune vil Everfuels nyåpnede stasjon sikre at personbiler og taxier som går på hydrogen, har bedre fyllemuligheter i hovedstadsområdet.

– På lengre sikt vil stasjonen spille en viktig rolle i tungtransportkjøretøyers overgang til hydrogendrift, sier Christiansen.

Everfuel ble innstilt som vinner i en offentlig anbudsrunde i Oslo kommune i 2020 om en konsesjonsavtale for etablering av en energistasjon på Kjelsrud i Oslo.

I fjor lanserte selskapet ambisjoner om å ha 15 stasjoner i sørlige Norge innen utgangen av 2023. Planen var å åpne selskapets første stasjon på Hvam og deretter en i Åsane i Bergen, før en større stasjon for tungtransport og personbiler skulle åpnes i Oslo i år.