<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Maduro mener Venezuela kan løse verdens olje- og gasskrise

Venezuelas president Nicolás Maduro sier landet kan være en stabil leverandør av olje og gass til verden til tross for historisk lav produksjon og flere års dårlig vedlikehold.

Publisert 15. sep. 2022 kl. 17.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
KAN LØSE KRISEN: Venezuelas president Nicolás Maduro mener landet kan løse verdens olje- og gasskrise. Her sammen med Opecs generalsekretær Haitham al-Ghais i Caracas onsdag. Foto: NTB

– Venezuela er klar og villig til å oppfylle sin rolle og forsyne olje- og gassmarkedet i verden på en stabil og sikker måte, sa Maduro i forbindelse med Opecs generalsekretær Haitham al-Ghais' besøk i Caracas onsdag.

Presidenten insisterte samtidig på at landets petroleumsindustri har «kommet seg», selv om produksjonsnivået har falt til et historisk lavpunkt etter år med manglende investeringer og vedlikehold.

Venezuela produserer i dag omkring 700.000 fat per dag. I 2002 produserte landet 3,2 millioner fat per dag.

Maduro fordømte samtidig energikrisen, som han mener er forårsaket av det han kalte «uberettigede» sanksjoner mot Russland. 59-åringen er en av få verdensledere som har støttet president Vladimir Putin etter invasjonen av Ukraina.

USA har innført en rekke sanksjoner mot Venezuela i et forsøk på å tvinge Maduro fra makten. I 2019 innførte amerikanerne blant annet et forbud som hindrer landet i å selge råolje – som utgjorde 96 prosent av Venezuelas inntekter – på det amerikanske markedet. Nylig har president Joe Biden varslet at de vil fjerne noen av sanksjonene.

(NTB)