<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Strømstøtte vil koste 44 milliarder kroner i år

Årets regning for strømstøtte til husholdninger og bedrifter vil bli på i alt 44 milliarder kroner, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).

Publisert 19. sep. 2022 kl. 12.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord

– I 2022 vil vi bruke om lag 44 milliarder kroner på målrettede tiltak for å bidra til å dekke de høye strømkostnadene, sa Aasland i sin redegjørelse til Stortinget mandag.

Av dette går om lag 41 milliarder kroner til husholdningene, mens det er avsatt 3 milliarder kroner til strømstøtte til bedrifter.

På kort sikt vil regjeringen prioritere å fortsette arbeidet med å skjerme og avlaste folk, organisasjoner og næringsliv for galopperende strømpriser.

Men ifølge Aasland er det er bare tre tiltak som virkelig vil monne for å bringe Norge ut av strømkrisen: Mer kraft, mer nett og mer effektiv bruk av energi.

– Dette er tiltak som bereder grunnen for en grønn reindustrialisering av Norge og er førende for regjeringens energipolitikk, konstaterer han.

NTB