<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Staten håver inn 70 mrd. ekstra på strøm i år

Statens ekstrainntekter som følge av de høye strømprisene er langt høyere enn tidligere anslått, viser tall fra Energi Norge.

    Publisert 22. sep. 2022 kl. 07.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 120 ord
    PENGER: Knut Kroepelien, Administrerende direktør i Energi Norge. Foto: Energi Norge

    – Vi har gjort nye anslag. De viser at staten vil ha ekstraordinære inntekter, utover normalår, fra vannkraften på 70 milliarder kroner i 2022, forteller Energi Norges adm. direktør, Knut Kroepelien, til NRK.

    De totalt 73 milliardene staten får i ekstra fortjeneste, fordeler seg på 56 milliarder kroner i skatt, 3 milliarder i merverdiavgift og 14 milliarder i utbytte til eier.

    – 70 milliarder viser at vi her dekker inn strømstøtte-ordningen til husholdninger og bedriftsordningen. I tillegg gir vi mulighet for fellesskapet til å finansiere andre velferdsgoder. Så dette er gode nyheter for Norge, sier Kroepelien.

    Regjeringen anslår at staten i år vil bruke 41 milliarder kroner på strømstøtte til husholdningene. Støtteordningen for næringslivet har en ramme på 3 milliarder kroner i år.

    NTB