<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Cloudberry Clean Energy varsler emisjon

Cloudberry Clean Energy vil hente opptil 800 millioner kroner, hvorav 500 millioner skal finansiere resten av prosjektporteføljen.

Publisert 22. sep. 2022 kl. 16.52
Oppdatert 22. sep. 2022 klokken 16.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
CLOUDBERRY-SJEF: Anders Lenborg. Foto: Thomas Bjørnflaten

 

Cloudberry Clean Energy har engasjert Carnegie, Jefferies og Pareto Securities som rådgivere for en rettet emisjon av nye aksjer med bruttoproveny på 5-800 millioner kroner, går det frem av en børsmelding torsdag.

Tegningskursen vil bli satt på basis av en akselerert bokbyggingsprosess.

I andrekvartalsrapporten opplyste selskapet at 270 MW av porteføljen på 324 MW var finansiert. I dagens melding opplyses det at 500 millioner kroner av nettoprovenyet i emisjonen vil bli brukt til å finansiere resterende om lag 50 MW. Resterende proveny vil bli brukt til å optimalisere og øke kapasiteten til selskapets eksisterende eiendeler og mot M&A, både identifiserte og fremtidige muligheter, opplyses det.

Selskapets tre største aksjonærer, som samlet representerer om lag 35 prosent av aksjene, har kollektivt tegnet seg for deres pro-rata andel i emisjonen.

(TDN Direkt)