<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Så høy blir strømprisen fredag

Fredag blir det høyest strømpriser i Vest-, Sørvest- og Sørøst-Norge. Mellom klokken 8 og 9 på morgenen vil strømprisen der ligge på 3,7 kroner per kilowattime (kWh).

    Publisert 29. sep. 2022 kl. 13.12
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 288 ord
    VEST, SØRVEST, SØRØST: Fredag blir det høyest strømpriser i Vest-, Sørvest- og Sørøst-Norge. Foto: NTB

    Det viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

    I Midt-Norge blir prisen 2,34 kroner per kWh på sitt høyeste, og i Nord-Norge blir den 52,2 øre. Regjeringen innførte fra 1. september en strømstøtteordning som dekker 90 prosent av prisen over 70 øre per kWh, som regnes ut fra snittprisen på strøm per måned for hvert område. Ser man bort fra støtten men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (15,41 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 4,83 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms, og i Nord-Troms og Finnmark er det heller ingen forbruksavgift.

    En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

    Snittprisen i landet vil fredag ligge på 2,013 kroner per kWh. Det er 31,9 øre lavere enn på torsdag og 1,24 kroner høyere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm fredag finner vi i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge på 2,89 kroner per kWh. Deretter kommer Midt-Norge med en døgnpris på 92,6 øre og Nord-Norge med en døgnpris på 46,1 øre.

    Den laveste kWh-prisen fredag blir mellom klokken 1 og 2 på natten i Nord-Norge, da på 27,9 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 99,03 øre og Midt-Norge 47,3 øre.

    Onsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 3,82 kroner per kWh og 28,9 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,13 kroner per kWh og 49,05 øre per kWh.

    Prisene som legges fram av Nord Pool for neste dag, er foreløpige, og små prisjusteringer kan bli gjort i ettertid.

    (NTB)