<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Droner observert ved dansk gassfelt i Nordsjøen

Energiselskapet TotalEnergies opplyser at det onsdag ble observert uautorisert droneaktivitet ved gassfeltet Halfdan B i Nordsjøen.

    Publisert 29. sep. 2022 kl. 18.05
    Oppdatert 29. sep. 2022 klokken 19.00
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 166 ord

    – Vi kan bekrefte at det har vært observasjoner av uautorisert droneaktivitet ved Halfdan B-olje- og gassfeltet i Nordsjøen 28. september, opplyser TotalEnergies til den danske avisa Ekstra Bladet.

    Dansk politi bekrefter overfor avisen at de onsdag ettermiddag ble kontaktet og orientert om at flere ansatte på boreplattformen Halvdan Bravo tidligere på dagen hadde observert en drone i nærheten av plattformen.

    – Vi har tatt de nødvendige skritt i henhold til våre sikkerhetsprosedyrer og er i tett dialog med myndighetene, opplyser TotalEnergies.

    Halfdan B-feltet er Danmarks nest største, målt etter hvor mye gass som er hentet ut.

    Feltet ligger 210 kilometer vest for Esbjerg og ble tidligere drevet av Maersk Oil. Det ble overtatt av TotalEnergies da Mærsk solgte sine olje- og gassvirksomhet i 2018.

    Det er også rapportert om minst seks observasjoner av uidentifiserte droner innenfor sikkerhetssonen til oljeplattformer på norsk sokkel den siste tiden, og Sørvest politidistrikt har startet etterforskning.

    Equinor og flere andre olje- og gasselskap har hevet beredskapen på alle sine anlegg i Norge.

    (NTB)