<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rammet av sjokkskatten: – Kan ha en positiv effekt

Cloudberry rammes av grunnrenteskatten, men melder nå at det kan få en positiv effekt på nye prosjekter. 

Publisert 30. sep. 2022 kl. 08.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
HENTER 800 MILLIONER: Cloudberry Clean Energy har hentet 800 millioner kroner i en rettet emisjon. Avbildet er daglig leder Anders Lenborg. Thomas Bjørnflaten

CLOUD

Cloudberry venter en reduksjon i eiendelsverdier på omtrent 2-3 kroner pr. aksje hvis de foreslåtte skatteendringene fra regjeringen presentert onsdag 28. september blir gjennomført.

Det er i tråd med Bård Rosef i Pareto Securities' anslag, som i går nedjusterte kursmålet på vindaksjen. Han ser imidlertid fremdeles stor oppside.

Odal Vind representerer den største verdinedgangen.

«For nye vindutviklingsprosjekter kan en grunnrenteskatt ha en positiv effekt, forutsatt at grunnrenteskatten har samme kontantstrømskatteprinsipper som storskala vannkraft hvor det innledende investeringsfradraget resulterer i en kontantrefusjon», skriver selskapet.

Bård Rosef i Pareto nedjusterer kursmålet på Cloudberry Clean Energy til 20 kroner pr aksje. Kursen har falt over 35 prosent på bare to uker og Rosef mener derfor at risk/reward ser bra ut nå. Kursmålet på 20 kroner gir en oppside på hele 60 prosent. Cool Company er et av få selskaper som har skutt i været på børs hittil i år. Fearnley oppjusterer kursmålet til 185 kroner fra tidligere 135, og gjentar kjøp.

De foreslåtte endringene vil ikke påvirke resultatene for 2022, og selskapet ser ingen innvirkning i deres svenske vindutviklingsportefølje eller andre nordiske aktiviteter på grunn av mer støttende reguleringsregimer i de andre nordiske landene, ifølge TDN Direkt. 

Videre forventer selskapet en begrenset effekt på deres vannproduksjonsportefølje og deres norske vann- og vindutviklingsprosjekter, går det frem av meldingen.