<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge vil etterforske Nord Stream-sabotasjen

Under et møte i Joint Expeditionary Force (JEF) har Norge tilbudt å bistå Sverige, Danmark og Tyskland i etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen.

  Publisert 3. okt. 2022 kl. 18.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 162 ord
  LEKKASJE: Norge vil bistå. Foto: AP

  Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding mandag kveld.

  – Vi tar situasjonen i Østersjøen på det største alvor og vil selvfølgelig bistå etterforskningen Sverige, Danmark og Tyskland skal gjennomføre hvis det er behov, sier statssekretær Bent-Joacim Bentzen, som representerte Norge i mandagens digitale møte.

  Under møtet orienterte statssekretæren om status for norske tiltak.

  – Norge er Europas største leverandør av gass, så vi har en viktig strategisk rolle som energileverandør. Derfor har det norske Forsvaret økt sin beredskap og tilstedeværelse rundt våre oljeinstallasjoner i Nordsjøen, sier han.

  – Vi har ikke bare økt sikkerheten til havs. Sikkerheten rundt oljeanleggene på land er også styrket ved at Heimevernet har etablert vakthold. Vi er også i kontakt med nære allierte og partnere om samarbeid om sikkerheten rundt norske olje- og gassinstallasjoner til havs, sier Bentzen.

  Joint Expeditionary Force er en britiskledet multinasjonal ekspedisjonsstyrke med elementer fra Royal Navy, Royal Marines, British Army og Royal Air Force, samt bidrag fra Danmark, Finland, Estland, Island, Latvia, Litauen, Nederland, Norge og Sverige.

  NTB