<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Analytikere: – Vil bli ignorert av markedet

I forkant av nytt Opec+-møte klatrer oljeprisen oppover tirsdag morgen.

Publisert 4. okt. 2022 kl. 08.18
Oppdatert 4. okt. 2022 klokken 08.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
Foto: Iván Kverme

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,63 prosent til 89,42 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,42 prosent til 83,98 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 89,02 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Onsdag møtes Opec+ i Wien for å bli enige om nye produksjonskutt.

– Vi ser stor sannsynlighet for et kutt på 1 millioner fat. Alt mindre enn 500.000 fat pr. dag vil bli ignorert av markedet, sier ANZ-analytikere, ifølge TDN Direkt.

For tiden sliter en rekke OPEC+-nasjoner med å møte sine nåværende produksjonskvoter som følge av tilbudsbegrensninger. Det betyr ifølge nyhetsbyrået at enhver avtale om en reduksjon i kollektiv produksjon blir mer et «papirkutt» og vil ikke føre til et tilsvarende fall i faktiske fat gitt misforholdet.

– Selv om vi forventer å se et stort kutt på papiret, vil i virkeligheten sannsynligvis kuttet være mye mindre. En reduksjon på 1 million fat pr. dag, vil bety et faktisk kutt på mindre enn 400.000 fat, sier sjefsstrateg for råvarer i ING Group, Warren Patterson, ifølge TDN Direkt.