<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OED: Norske myndigheter forhandler ikke med britene om langsiktig gassavtale

Olje- og energidepartementet avviser at norske myndigheter forhandler med Storbritannia om en opp mot 20 år lang gassavtale.

Publisert 4. okt. 2022 kl. 19.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord
AVVISER FORHANDLINGER: Britiske statsminister Liz Truss og den britiske finansminsiteren Kwasi Kwarteng.  Foto: Stefan Rousseau

Nyhetsbyrået Bloomberg siterte tirsdag en anonym kilde som opplyste at Storbritannia og Norge nå forhandler på ministernivå om pris på en slik langvarig avtale.

Det britiske handelsdepartementet ønsket overfor Bloomberg ikke å kommentere opplysningene, som avvises av Olje- og energidepartementet.

– Norske myndigheter har ikke vært i kontakt med britiske myndigheter om dette, sier kommunikasjonsrådgiver Jo Henrik Egeland Jarstø til NTB.

– Spørsmål om dette må rettes til selskapene på sokkelen, da det er de som har ansvaret for å selge norsk gass, sier han.

Statsminister Liz Truss opplyste tidligere tirsdag at den britiske regjeringen er i ferd med å se på flerårige avtaler for å kunne kutte avhengigheten av import fra autoritære regimer.

– Jeg har ikke signert noen avtale. Men det jeg sier, er at Storbritannias energisikkerhet er svært viktig, sa Truss.

På spørsmål om hun vurderer å inngå langsiktige avtaler om kjøp av norsk gass til dagens priser, svarte Truss at britene først og fremst er opptatt av energisikkerhet.

– Det er mer fornybar energi i Storbritannia, det er mer kjernekraft i Storbritannia, og vi beveger oss også raskere i bruken av anleggene i Nordsjøen, sa hun.

(©NTB)