<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vedum gir opp fastpris på strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gir opp å få på plass fastprisavtaler på strøm til vanlige folk fra årsskiftet, skriver Aftenposten.

Publisert 06:41 11. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) klarer ikke å innfri løftet om fastpris på strøm for vanlige folk fra årsskiftet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Da finansministeren i slutten av juni sendte ut forslaget om endringer i grunnrenteskatten på høring var målet at kraftleverandørene skulle kunne tilby fastprisavtaler fra årsskiftet.

Både Sp- og Ap-politikere har i ulike sammenhenger varslet at både husholdninger og bedrifter skal tilbys avtaler om fastpris for å sikre forutsigbarheten, men nå er målet foreløpig skrinlagt, skriver avisen.

Det kommer fram i forslaget til statsbudsjett for neste år:

«På bakgrunn av høringsinnspillene legger departementet til grunn at det kan være krevende å etablere langsiktige standard fastprisavtaler for strøm til forbrukere på de samme premissene som skal gjelde for næringsdrivende», heter det.

– Det viser at regjeringen ikke evner å regulere kraftmarkedet politisk på en måte som er god nok for husholdningene, sier Sofie Marhaug, Rødts talsperson i energispørsmål.

SVs energitalsperson Lars Haltbrekken mener Vedum må se på forslaget fra SV der staten kjøper inn større mengder med kraft og selger til videre til forbrukere med fastprisavtaler.

– Staten vil ha større muligheter til gunstige priser enn vi som hver enkelt forbruker har, sier Haltbrekken.

(NTB)