<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Cadeler hentet én milliard

Det har vært en travel uke for Cadeler. Nå har havvindselskapet hentet én milliard kroner og varsler samtidig om en mulig nybyggordre – og enda en mulig storkontrakt.

Publisert 13. okt. 2022 kl. 09.15
Oppdatert 13. okt. 2022 klokken 10.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 244 ord
HENTET FRISKE PENGER: Konsernsjef Mikkel Gleerup i Cadeler, et selskap som leverer tjenester til offshore vindkraft. Foto: Cadeler

 

Onsdag morgen meldte Cadeler, som leverer tjeneste til offshore vindkraft, at det hadde sikret seg en kontrakt for et installasjonsfartøy under bygging. Kontraktsverdien kan bli på mer enn 3,4 milliarder kroner om alle opsjoner erklæres.

Deretter meldte selskapet etter børsens stengetid at det skulle ut og hente friske penger, og onsdag kveld kom fasiten: 32,85 millioner aksjer ble trykket til kurs 31 kroner, og med det hentet Cadeler inn et bruttoproveny på 1.018 millioner kroner.

Pengene vil benyttes til å delvis finansiere et av Cadelers nye hybridfartøyer, et installasjonsskip av typen F-klasse, men også generelle selskapsformål.

Torsdag formiddag handles aksjen ned 7,8 prosent til 30,86 kroner, som priser selskapet til 5,08 milliarder kroner.

Mulig nybygg og kontrakt

Vindinstallasjonsfartøyet under bygging er ventet levert i fjerde kvartal 2025 fra det kinesiske verftet COSCO Shipping Heavy Industries, og inkluderte også en opsjon om bygging av et ytterligere skip av F- eller X-klassen.

Nå er Cadeler i fremskredne diskusjoner med COSCO om en mulig erklæring av opsjonen for å bygge et tilsvarende skip av F-klassen.

Samtidig opplyses det at selskapet forventer å inngå en intensjonsavtale for ett av Cadelers fartøy av O-klassen i nær fremtid. Dette skal gjelde en mulig kontrakt med en varighet som beskrives som «langsiktig». 

Cadeler understreker imidlertid at ingenting er hogget i stein, og at det som beskrives er veiledende og kan endre seg. Det pekes på at ingen opsjon med tanke på et mulig nybygg er blitt erklært, og det er heller ikke inngått noe intensjonsbrev eller en påfølgende kontrakt.