<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Intensjonsavtale mellom Hydro Havrand og H2 Green Steel om grønt hydrogen

  Publisert 13. okt. 2022 kl. 09.13
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 139 ord

  Hydro Havrand og H2 Green Steel har signert en intensjonsavtale (MoU) for i fellesskap å se på mulighetene for storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen i Brasil og Norden, melder Hydro torsdag.

  I Brasil tar selskapene sikte på å etablere et greenfield-prosjekt for å produsere grønt hydrogen. Hvis det realiseres, vil hydrogenproduksjonsanlegget muliggjøre omtrent 5 millioner tonn grønt stål gjennom direkte jernreduksjon, i et anlegg eid av H2 Green Steel. I tillegg vurderer partene levering av grønt hydrogen til andre avtakere i sektorer.

  Videre opplyses det at ved å forfølge disse mulighetene kan Hydro Havrand trekke på sine energikapasiteter som en del av Hydro, inkludert Hydro Energy Markets og Hydro Rein, for å muliggjøre konkurransedyktige kraftkostnader.

  Alle prosjekter avventer vellykkede mulighetsstudier og markedsforhold og vil være gjenstand for innhenting av nødvendige myndighetsgodkjenninger. Ambisjonen er å gjennomføre prosjekter fra andre halvdel av tiåret.

  (TDN Direkt)