<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan sende gass via Tyrkia

Russland kan sende gass via Tyrkia, sa president Vladimir Putin i et møte med sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan torsdag. Samtidig uttaler eks-statsminister og FSB-leder Sergej Stepasjin at Putin må sitte med makten i flere år fremover.

  Publisert 13. okt. 2022 kl. 13.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 238 ord
  VURDERER TYRKIA: Russlands president Vladimir Putin. Foto: NTB

  Erdogan forsvarer på sin side at han opprettholder båndene med Russland tross Ukraina-krigen. Tyrkia er Nato-landet som har tettest kontakt med Moskva nå.

  Det er fjerde gang på tre måneder at de to møtes.

  – Mens Tyrkia og Russlands grep vil skape uro i noen kretser, vil mindre utviklede land være glade, sier Erdogan og viser til kornavtalen Tyrkia var med på å forhandle fram. Den gjør at korn kan fraktes fra Ukraina via Svartehavet og ut til blant annet verdens fattigste land.

  – Putin kan ikke erstattes nå

  Samtidig uttaler den tidligere statsministeren og FSB-lederen Sergej Stepasjin at Putin må bli sittende med makten i Russland i flere år fremover.

  Stepasjin, som har ledet det beryktede hemmelige politiet FSB og var statsminister en kort periode før Putin tiltrådte i 1999, sier at flere i Russland har lurt på om Putin ville forlate presidentkontoret i løpet av et par år.

  – Det lurte jeg også på. Men nå er det helt klart at han ikke kan erstattes, særlig i en situasjon med delvis mobilisering og aktive fiendtligheter med Nato og amerikanerne, sier Stepasjin til Gazeta.

  Han advarer mot å gjøre samme tabbe som i 1917, da tsar Nicholas' indre krets vendte seg mot ham.

  – Jeg tror at Putin, uansett om han vil det eller ikke, må bære sitt kors fram til vi kan skape ekte fred, sier Stepasjin.

  (NTB)