<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden kommer med stor oljenyhet

Administrasjonen kan komme til å beslutte frigjøring av betydelig mer olje til vinteren.

    Publisert 19. okt. 2022 kl. 08.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 241 ord
    Bloomberg

    USAs president Joe Biden har pålagt myndighetene å forberede ytterligere frigjøring av olje fra de strategiske oljelagrene (SPR), og at 15 millioner fat skal selges i desember. Administrasjonen kan komme til å beslutte frigjøring av betydelig mer olje til vinteren.

    Det fremgår av artikler i Financial Times og Bloomberg News.

    Biden ventes å kunngjøre beslutningen under en tale klokken 13:15 Washington-tid på onsdag, hvor han vil fortelle om sin innsats for å få ned prisen på bensin, som har vært en viktig sak før kongressvalget.

    Salget av 15 millioner fat er siste transje med olje fra et program Det hvite hus begynte i vår med å frigjøre totalt 180 millioner fat olje fra SPR.

    Presidenten er også forberedt på å gjennomføre ytterligere, betydelige SPR-salg denne vinteren hvis forholdene krever det, sier en offentlig tjenesteperson til Bloomberg.

    Det amerikanske energidepartementet vil onsdag legge ut melding om at de 15 millioner fatene fra den opprinnelige transjen kommer på markedet i desember. En avgjørelse vil bli tatt neste måned om ytterligere salg er nødvendige i januar, sa tjenestpersonen.

    Videre har Det hvite hus kunngjort nye detaljer om planen for å fylle opp SPR igjen, som har kapasitet til å holde rundt 714 millioner fat og inneholdt 405 millioner fat pr 14. oktober. Administrasjonen planlegger å starte kjøp når WTI-oljepriser er på eller under 67 til 72 dollar pr fat, ifølge en tjenesteperson, skriver Bloomberg.

    TDN Direkt