<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydrogenselskap varsler emisjon

Hynion-styret foreslår en delvis garantert fortrinnsrettsemisjon på nærmere 60 millioner kroner.

Publisert 4. nov. 2022 kl. 08.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 135 ord

 

Styret i Hynion har besluttet å foreslå at selskapet gjennomfører en delvis garantert fortrinnsrettsemisjon på rundt 58,6 millioner kroner, går det frem av en børsmelding fredag.

Fortrinnsrettsemisjonen er delvis garantert av visse eksisterende aksjonærer og eksterne investorer. Garantistene har forpliktet seg til å tegne seg for enheter på inntil 60 prosent av fortrinnsrettsemisjonen, som ikke er gyldig tegnet, og å gjøre opp eventuelle betalingsforpliktelser for slike enheter for et beløp på inntil 35,2 millioner kroner. 

Garantistene har rett til et garantisthonorar tilsvarende 12 prosent av deres respektive garantiforpliktelse som etter garantistens valg skal distribueres i kontanter eller aksjer utstedt til samme pris som i fortrinnsrettsemisjonen.

Nettoprovenyet skal primært brukes til å matche tilskuddene fra Klimatklivet (Naturvårdsverket) som søkes for å bygge hydrogenproduksjonsanlegg i umiddelbar nærhet til nåværende og nye hydrogenstasjoner, og til selskapets daglige drift, opplyses det.

(TDN Direkt)