<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil fremskynde overgang til fornybar energi

Sunak mener at Russlands krigføring i Ukraina har forsterket behovet for å fase ut fossilt brensel. 

  Publisert 6. nov. 2022 kl. 09.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 225 ord
  TIL EGYPT: Storbritannias statsminister Rishi Sunak reiser neste uke til Sharm El Sheikh for å delta på den 27. klimakonferansen som blir arrangert i regi av FN.  Foto: Bloomberg

  Når klimatoppmøtet i Egypt begynner mandag vil Storbritannias statsminister Rishi Sunak love å fremskynde Storbritannias overgang til fornybar energi, melder Reuters. 

  Sunak hadde egentlig bestemt seg for å ikke delta på FNs klimakonferanse COP27, men ombestemt seg etter at den planen ble møtt med sterk kritikk fra både miljøaktivister og politiske motstandere. 

  – Foraktelig manipulasjon

  På klimatoppmøtet skal han etter planen si til de fremmøtte politikerne og næringslivslederne at Storbritannia er klare til å samarbeide med allierte for å fremskynde overgangen til mer miljøvennlige energikilder. 

  – Russlands invasjon av Ukraina og foraktelig manipulasjon av energipriser har bare forsterket viktigheten av å få slutt på vår avhengighet av fossilt brensel. Vi må gå lenger og raskere for å gå over til fornybar energi, og jeg vil sikre at Storbritannia er i forkant av denne globale bevegelsen, heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor.

  Skryter av Charles

  Storbritannia var vertskap for fjorårets klimatoppmøte i Glasgow, COP26, som ble ledet av daværende britisk statsminister Boris Johnson, og Sunak vil oppfordre verdenslederne om å holde løftene de ga da, skriver Reuters. 

  I tillegg vil den nyslåtte statsministeren arrangere møter om energisikkerhet, grønn teknologi og miljøvern, samt lede en diskusjon om skog og natur. 

  Sunak skryter også av Kong Charles for hans «fremsynte lederskap» i kampen mot klimaendringer etter at den britiske monarken ar vertskap for en mottakelse i Buckingham Palace for internasjonale aktører, inkludert USAs klimautsending John Kerry.