<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Leverer til USA for 150 millioner

Hexagon Composites sender flere moduler til USA for frakt av naturgass til områder med begrenset tilgang til amerikanske gassrør.

    Publisert 9. nov. 2022 kl. 09.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord
    NY BESTILLING: For Hexagon Composites, her ved konsernsjef Jon Erik Engeset. Foto: Iván Kverme

     

    Hexagon Composites har via virksomhetsområdet Hexagon Agility mottatt en ny bestilling fra amerikanske Xpress Natural Gas (XNG) for Mobile Pipeline-moduler, opplyser selskapet onsdag.

    Ordren har en estimert verdi på 14,8 millioner dollar, eller cirka 150 millioner kroner.

    Modulene skal benyttes til å frakte ren og fornybar naturgass (RNG). De ventes å bli levert til XNG i andre kvartal neste år.

    53 fot lange

    Avtalen gjelder gasstransportmodulen Titan 53. Den ble lansert i 2018 som verdens største gassbeholder av sin type, og er den med størst kapasitet i Nord-Amerika nå. Den er 53 fot lang, som tilsvarer drøyt 16 meter.

    Modulene benyttes til frakt av gass til samfunn og bedrifter som har ingen eller utilstrekkelig adgang til USAs rørnettverk.

    – Den nordøstlige delen av USA sliter fortsatt med mangel på infrastruktur for levering av naturgass til regionen. Vintersesongen er spesielt utfordrende. Vi er glade for å jobbe med XNG for å hjelpe til med å holde hjem varme og fabrikker i drift, sier Hexagon Agility-sjef Seung Baik i en kommentar.

    Hexagon Agility har nå levert mer enn 1.800 Mobile Pipeline-moduler verden rundt.