<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Utelukker børsnotering de neste seks månedene

Toppsjef Mario Mehren sier det er mye som må avklares først.

Publisert 10:22 18. nov. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
RUSSISK HODEPINE: For Wintershall Dea og konsernsjef Mario Mehren. Foto: Ivan Kverme

Olje- og gasselskapet Wintershall Dea kommer ikke til å lansere noen børsnotering de neste seks månedene. Det sier konsernsjef Mario Mehren til næringslivsavisen Handelsblatt, ifølge Reuters.

– Til syvende og sist er det opp til aksjonærene å bestemme. Men vi må først avklare mange ting, sier Mehren til den tyske avisen.

– Jeg ser ingen børsnotering i dag eller i løpet av de neste seks månedene, og ikke i dagens struktur, legger han til.

Selskapet, som eies av BASF og investorgruppen LetterOne, utsatte børsnoteringsplaner i fjor. Vurderingen fra BASF var at markedsforholdene ikke var riktige, ifølge nyhetsbyrået.

En utfordring nå er hva selskapet skal gjøre med sin russiske virksomhet. Wintershall Dea har lenge vært partner med russiske Gazprom, og ser nå på hvordan selskapet på lovlig vis kan skille sin internasjonale virksomhet fra den russiske. Mehren peker ifølge Reuters på at selskapets eneste måte å trekke seg ut av Russland på, vil være å gi bort sine virksomheter til den russiske stat.

– Vi tror ikke det vil være produktivt heller, sier Mehren og legger til at de russiske eiendelene er verdt flere milliarder euro.