<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grønt lys for Eldfisk-utvidelse

Olje- og energidepartementet har godkjent prosjektet som innebærer en videreutvikling av ressursene nord i Eldfisk-feltet.

Publisert 1. des. 2022 kl. 13.21
Oppdatert 1. des. 2022 klokken 13.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 139 ord
GODKJENNER: Olje- og energiminister Terje Aasland. Foto: NTB

Olje- og energidepartementet (OED) har torsdag godkjent endret plan for utbygging og drift av Eldfisk-feltet. Prosjektet innebærer en videreutvikling av ressursene nord i Eldfisk-feltet, går det frem av en pressemelding torsdag.

Forventede utvinnbare reserver fra Eldfisk Nord er beregnet til om lag 10,8 millioner kubikkmeter oljeekvivalenter. Investeringene i prosjektet er på 10,2 milliarder kroner og forventet oppstart er medio 2024.

Eldfisk Nord innebærer en videreutvikling av ressursene i Bravo-strukturen nord på Eldfisk-feltet, og planlegges bygget ut som en havbunnsutbygging knyttet opp mot Ekofisk. Utbygging av vil føre til at utvinningsgraden fra Bravostrukturen øker fra 31 til 38 prosent.

ConocoPhillips Skandinavia er operatør for Eldfisk-feltet som ligger i utvinningstillatelse 018 med en andel på 35,1 prosent, mens de øvrige rettighetshaverne er TotalEnergies EP Norge med 39,9 prosent, Vår Energi med 12,4 prosent, Sval Energi med 7,6 prosent, og Petoro med 5 prosent.

(TDN Direkt)