<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grønt lys utløser kjempeinvesteringer

Aker BP vil sende inn PUD-er for NOAKA, Valhall PWP-Fenris, Skarv Satellite og Utsira High.

    Publisert 2. des. 2022 kl. 07.09
    Oppdatert 2. des. 2022 klokken 13.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord
    INVESTERER STORT: Aker BP, ledet av Karl Johnny Hersvik. Foto: Iván Kverme

       

    Aker BP-styret har godkjent at operatør Aker BP vil stemme for å sende inn planer for utvikling og drift (PUD) for prosjektene NOAKA, Valhall PWP-Fenris, Skarv Satellite og Utsira High, går det frem av en børsmelding fredag. 

    De endelige godkjennelsene ventes å finne sted i løpet av første halvdel av desember. 

    Olje- og gassressursene i prosjektene estimeres til 730 millioner fat oljeekvivalenter, netto for Aker BP. Dette er på linje med juli-oppdateringen etter Wisting-utsettelsen.  

    Aker BPs andel av investeringer i prosjektene estimeres til 19 milliarder dollar i perioden 2023-28, med en tilhørende, gjennomsnittlig break-even oljepris estimert til 35-40 dollar pr. fat. Prisen er beregnet med 10 prosent diskonteringsrente og annonserte endringer i den norske petroleumsskatten – noe som øker break-even-prisen med 5-6 dollar pr. fat.

    I en separat børsmelding skriver Aker Solutions at selskapet gjennom Aker BPs alliansemodeller har iverksatt FEED-arbeid (Front-End Engineering & Design) for prosjektene i løpet av det siste året. 

    Aker Solutions venter at prosjektene samlet kan medføre kontraktstildelinger for 45 milliarder kroner i ordreinngang i desember 2022.