<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Noreco har tatt endelig beslutning på dansk sokkel

Noreco har besluttet boring av to brønner selskapet anser som svært attraktive både økonomisk og strategisk.

Publisert 2. des. 2022 kl. 12.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord
HAR BESLUTTET: Noreco og adm. direktør Euan Sherlow. Foto: Thomas Bjørnflaten

NOR

Norwegian Energy Company (Noreco) har tatt endelig investeringsbeslutning (FID) for boring av to infill-brønner i Tor-reservoaret på Halfdan North East på dansk sokkel, opplyses det i en melding fredag.

Totale kostnader netto for Noreco er 39 millioner dollar, som innebærer en total utviklingskostnad på rundt 13 dollar pr. fat oljeekvivalenter.

Den første brønnen ventes boret med jackup-riggen «Shelf Drilling Winner» tidlig på våren 2023.

– Økonomisk svært attraktive

Begge brønnene ventes å øke gassproduksjonen fra Halfdan-feltet, med platåproduksjon i løpet av høsten 2023. Den første brønnen alene forventes å ha en innledende produksjonsrate på 3.000 fat oljeekvivalenter pr. dag netto til Noreco, hvor rundt 75 prosent er gass. Det forventede volumet fra infill-brønnene er rundt 2,9 millioner fat oljeekvivalenter netto til Noreco, hvorav rundt 50 prosent er gass.

«Basert på forventede reserver og terminkurver for Brent og TTF fra november 2022 er internrenteprognosen på over 200 prosent med en tilbakebetalingstid på cirka seks måneder, noe som gjør infill-brønnene svært attraktive fra et økonomisk og strategisk perspektiv», skriver Noreco.

(TDN Direkt)